Bestanden en foto’s overzetten

Je kunt makkelijk bestanden en afbeeldingen overzetten van jouw oude telefoon naar je Prifoon. Dit doe je met Wormhole.

Wormhole

Met Wormhole.app kun je veilig en eenvoudig bestanden naar een andere toestel sturen.

Op je oude telefoon:

1. Open de website Wormhole.app,
  2. Selecteer de bestanden om te verzenden,
  3. Druk op ‘Toon QR Code,’

Op je Prifoon:

1. Open de camera,
  2. Met ‘QR Code Scan’ open je de QR code van Wormhole op je oude telefoon,
  3. Druk op ‘Download all files’ op de Wormhole website,
  4. Ga naar de app ‘Bestanden,’
  5. Je vindt onder Downloads een bestand ‘Wormhole … .zip,’
  6. Selecteer een bestand en kies dan ‘Alles selecteren’ in het menu rechtsboven,
  7. Druk in het menu rechtsboven op ‘Uitpakken naar…’,
  8. Kies zelf een plek waar je de bestanden wil uitpakken.

De bestanden en foto’s van je oude telefoon staan nu op je Prifoon. Ze staan in de app ‘Bestanden’ onder de map waar jij ze hebt uitgepakt.

Wormhole is privacy-vriendelijk. Jouw bestanden zijn namelijk versleuteld vanaf het moment dat ze jouw oude telefoon verlaten, totdat jouw Prifoon ze ontvangt.

Andere methodes

Wormhole is de makkelijkste methode, maar andere methodes zijn mogelijk.

Je kunt bestanden met een kabel van je oude telefoon naar een computer zetten, en dan met de meegeleverde USB-C kabel van de computer naar je Prifoon.

Je kunt ook kleine bestanden met een email naar jezelf sturen. Lees de handleiding ‘Email’ hier waar staat uitgelegd hoe je op jouw emailaccount inlogt.