Contacten importeren

Je kunt al jouw contacten overbrengen naar de Prifoon. Dat kan door de contacten te exporteren van jouw oude telefoon en te importeren op jouw Prifoon.

Dit is de makkelijkste wijze om je contacten op de Prifoon te krijgen. Het is ook mogelijk contacten op de Prifoon te synchroniseren met een ‘cloud,’ zoals je Google account. Dat staat uitgelegd in de handleiding Contacten synchroniseren.

Exporteren

Eerst moeten de contacten vanaf jouw oude telefoon worden geëxporteerd.

Op Android:
  1. Open de contacten app,
  2. Druk bovenaan op de drie stipjes,
  3. Druk op ‘Alles selecteren,’
  4. Druk op de knop om te delen,
    • Deel met Bluetooth,
    • Of deel met de email app (bijv. Gmail of Outlook), en verstuur de contacten als bijlage naar jouw eigen emailaccount.
Op iPhone:
  1. Installeer de app ‘Export Contact,’
  2. Kies in die app ‘vCard’,
  3. Druk op ‘Continue,’
  4. Exporteer naar email
  5. Verstuur de contacten als bijlage naar jouw eigen email account.

Importeren

Nu moeten je contacten worden geïmporteerd op de Prifoon. Dat gaat het makkelijkst d.m.v. een email.

Voor importeren met email:
  1. Log in op je email account op de Prifoon,
  2. Open je email van zojuist met de contacten,
  3. Druk op de .vcf bijlage,
  4. Open met de oranje app ‘Contacten,’
  5. Druk op ‘Telefoonopslag (niet zichtbaar voor andere apps)’ en kies voor ‘Telefoonopslag,’ zoals in de onderstaande afbeeldingen.
Voor importeren met Bluetooth:
  1. Zet Bluetooth aan op beide telefoons,
  2. Kies op de oude telefoon ‘Pixel …’ als Bluetooth-apparaat,
  3. Druk op de Prifoon op de melding ‘Inkomend bestand,’
  4. Kies ervoor om het inkomend bestand te accepteren,
  5. Druk op de melding ‘Delen via bluetooth: ontvangen bestanden,’
  6. Druk op het .vcf-bestand,
  7. Open met de oranje app ‘Contacten,’
  8. Druk op ‘Telefoonopslag (niet zichtbaar voor andere apps)’ en kies voor ‘Telefoonopslag,’ zoals in de onderstaande afbeeldingen.

Nu zijn de contacten lokaal opgeslagen op de Prifoon.

Nieuwe contacten aanmaken

Je kunt makkelijk nieuwe contacten aanmaken.

1. Open de app ‘Contacten,’
  2. Druk op het plusteken rechtsonder.

Er is ook een sneltoets:

1. Houd het icoon van de app ‘Contacten’ ingedrukt op het startscherm,
  2. Druk op ‘Nieuw contact aanmaken.’