Problemen met apps

Zo goed als elke app werkt op de Prifoon. Als een app niet werkt, moet je soms enkele instellingen aanpassen om het toch te laten werken. Het probleem kan liggen bij de app-rechten of bij de installatie wijze.

Een handjevol apps werken deels of helemaal niet op de Prifoon, omdat ze afhankelijk zijn van privacy-invasieve Google achtergronddiensten. Dit zijn echter maar heel weinig apps.

App-rechten

De onderstaande instellingen kun je vinden in de app ‘Instellingen.’ Klik daar op ‘Apps’ en vervolgens op de app die niet werkt.

De kans is groot dat de app niet goed werkt omdat het niet genoeg rechten heeft. Noodzakelijke app-rechten die weleens missen zijn: netwerk, meldingen en foto’s en video’s. Verleen deze rechten en kijk of de app nu wel goed werkt.

Een andere instelling waardoor een app niet goed kan werken is beperkt batterijgebruik. Verander dit van ‘Beperkt’ naar ‘Geoptimaliseerd’ of ‘Onbeperkt.’

Een derde instelling waardoor een app niet goed werkt, is ‘Standaard openen.’ Dankzij deze instelling kan bijv. een YouTube link vanuit WhatsApp worden geopend in de YouTube app. Schakel de ondersteunde links in om hier gebruik van de maken.

Installatie wijze

Sommige apps werken alleen als ze worden geïnstalleerd vanuit de Google Play Store. Ze zullen dus niet werken als ze worden geïnstalleerd vanuit de Aurora Store. Verwijder de app en installeer het opnieuw vanuit de Google Play Store.

Niet- of deels werkende apps

Enkele apps werken niet of deels op de Prifoon.

• Android Auto: niet beschikbaar.
  • Google Pay: niet beschikbaar. Apps van banken werken wel volledig.
  • Google Camera: genomen foto’s moet je in de galerij app bekijken (niet rechtstreeks vanuit Google Camera), werkt daarbuiten perfect.
  • Google Chrome: niet beschikbaar, maar volstrekt overbodig. De standaardbrowser Brave heeft dezelfde functies en kan gegevens van Chrome importeren.
  • WhatsApp: importeren van WhatsApp geschiedenis vanaf iPhone werkt vaak niet. Dit is geen probleem van Prifoon, maar dit is altijd het geval bij overstappen van iPhone naar Android. Daarbuiten werkt WhatsApp perfect, inclusief videobellen, locatie delen, enz.