Simkaart

Om te kunnen bellen en netwerkverbinding te maken, heb je een simkaart nodig in je Prifoon.

Je kunt je huidige simkaart behouden op je Prifoon. Het is ook mogelijk om daarnaast een digitale e-sim te gebruiken, zodat je twee telefoonnummers hebt.

Simkaart

De simkaart moet een nano-simkaart zijn. Dat is de kleinste uitgave en al jaren standaard.

1. Neem het ijzeren pennetje uit de doos,
  2. Haal het hoesje van de Prifoon af,
  3. Steek het pennetje in het gaatje aan de linkerzijde van de Prifoon,
  4. Duw de lade voor de simkaart naar buiten, en trek hem eruit met je vingers,
  5. Leg de simkaart in de lade en duw de lade terug,
  6. Vul het wachtwoord van de simkaart in op het scherm.

Pen om de simkaartlade naar buiten te duwen

IJzeren pennetje in de doos, om de simkaart lade eruit te drukken.

Het uitschuiven van de lade voor de simkaart.

Het uitschuiven van de lade voor de simkaart, met het ijzeren pennetje.

E-sim

Het is ook mogelijk om e-sim te gebruiken in plaats van of naast een simkaart. Zo kun je twee telefoonnummers op één telefoon gebruiken.

Om e-sim te installeren, moet software van Google worden gebruikt. Na de installatie kan Google telefoongesprekken of SMS-berichten niet afluisteren, maar tijdens de installatie wordt Google’s software wel gebruikt.
Voor de rest maakt het voor privacy en cyberveiligheid niet uit of je een tastbare simkaart of e-sim gebruikt.

Niet iedere netwerkaanbieder ondersteunt e-sim. In 2022 ondersteunen alleen T-Mobile, KPN, Vodafone en Simyo het gebruik van e-sim. Andere netwerkaanbieders ondersteunen alleen het gebruik van tastbare simkaarten.

1. Ga naar ‘Instellingen’ en ‘Netwerk en internet’ op je Prifoon,
  2. Klik op ‘Enable privileged eSIM management,’
  3. Klik op het plusje naast ‘Simkaarten,’
  4. In het nieuwe beeld, klik op ‘In plaats daarvan een simkaart downloaden?’, ‘Volgende’ en ‘Ja,’
  5. Scan de QR-code die je hebt gekregen van de netwerkaanbieder,
  6. Ga terug naar de instellingen als het laden voltooid is,
  7. Ga naar ‘Netwerk en internet’ en ‘Simkaarten,’
  8. Onder ‘Gedownloade simkaarten,’ klik op de netwerkaanbieder van jouw e-sim,
  9. Klik op ‘Gebruik SIM’ en ‘Ja,’
  10. Kies of je de e-sim wil gebruiken voor 4G/5G verbinding (anders alleen voor bellen en SMS).