Kan ik je helpen?
Afdelingen

Vergrendeling

Je Prifoon kan veilig worden vergrendeld met een wachtwoord, pincode en vingerafdruk. Als je een veilige code hebt is de Prifoon niet te kraken.

Verander de pincode zo spoedig mogelijk na de aankoop van de Prifoon. De oorspronkelijke pincode zou namelijk kunnen zijn onderschept.

Onthoud altijd je wachtwoord of pincode! Omdat de Prifoon veilig is tegen hackers, kan het wachtwoord niet worden gewijzigd als de telefoon is vergrendeld. Er is dus geen optie ‘Wachtwoord vergeten.’

Pincode of wachtwoord

Op de Prifoon is een pincode of een wachtwoord nodig. De pincode is een reeks van cijfers. Het wachtwoord is een reeks van allerlei tekens. De pincode en het wachtwoord bestaan uit 4 tot 64 tekens; hoe meer tekens hoe veiliger.

  1. Ga naar de instellingen,
  2. Klik op ‘Beveiliging’ en ‘Schermvergrendeling,’
  3. Voer je huidige pincode in,
  4. Klik op ‘Pincode’ of ‘Wachtwoord’ en stel je nieuwe pincode of wachtwoord in.

Veilige pincode of wachtwoord kiezen

Wij mensen zijn niet goed in het bedenken van willekeurige pincodes of wachtwoorden. Computers kunnen snel onze codes raden. Codes als je geboortejaar, trouwjaar of postcode van thuis of werk zijn snel te raden. Codes met dezelfde (1-1-1-1), op- (1-2-3-4) of aflopende (4-3-2-1) getallen zijn al helemaal uit den boze.

Gebruik dus daarom de volgende methodes om een echt willekeurig wachtwoord te vinden.

Voor een pincode kun je een generator van willekeurige getallen gebruiken. Je kunt ook randomizer.poker gebruiken om willekeurige getallen te genereren. Klik een aantal keer zonder te kijken, en kies een paar getallen voor jouw pincode.

Voor een wachtwoord kun je een woordenboek pakken. Blader zonder te kijken, stop op een willekeurige bladzijde. en kies daar het eerste woord. Herhaal dit voor een stuk of zes woorden. Deze woorden aan elkaar zijn jouw wachtwoord. Verzin een verhaaltje dat de woorden verbindt, zodat je het makkelijker kunt onthouden.

Vingerafdruk

De Prifoon Pixel 3a, 6a, 6, 7 en 7 Pro ondersteunen allemaal ontgrendeling met vingerafdruk. De Prifoon Pixel 4 XL ondersteunt ontgrendeling met gezichtsherkenning i.p.v. vingerafdruk.

De vingerafdruk is altijd een aanvulling op de pincode of het wachtwoord. Onthoud de pincode of het wachtwoord goed. Soms moet je dat namelijk invullen, bijv. na een bijwerking van het besturingssysteem.

Sommige apps, zoals apps van banken, ondersteunen app-ontgrendeling met vingerafdruk.

  1. Ga naar de instellingen,
  2. Klik op ‘Beveiliging’ en klik op ‘Vingerafdruk,’
  3. Voer je huidige pincode in,
  4. Als je akkoord gaat met de informatie, klik op ‘Ik ga akkoord,’
  5. Volg de instructies.

Bij het invoeren van de pincode zie je dat de cijfertoetsen door elkaar gehusseld zijn. Dit zorgt ervoor dat camera’s of mensen die meegluren niet jouw pincode kunnen afleiden.

Jouw vingerafdruk blijft altijd op de Prifoon en kan nooit met het internet worden gedeeld. Vingerafdrukken (en wachtwoorden) wordt namelijk opgeslagen op een beveiligde, afgezonderde chip in de Prifoon.

Verkeerde pogingen

Met een veilig wachtwoord is de Prifoon is niet te kraken, zelfs niet door gevorderde hackers. Na vijf en na tien verkeerde inlogpogingen is er een halve minuut wachttijd tot de volgende poging. Daarna wordt de wachttijd tot de volgende inlogpoging geleidelijk langer. Vanaf 140 foute inlogpogingen is de wachttijd steeds een hele dag.

De wachttijden kunnen niet worden overgeslagen. Dit maakt de Prifoon heel veilig tegen hackers. Het zou een hacker tientallen jaren kosten om een viercijferige pincode te kraken, en duizenden jaren voor een zescijferige pincode.

Als je de goede pincode of wachtwoord invoert, gaat de teller van verkeerde inlogpogingen uiteraard terug naar nul.

Inhoudsopgave

Inhoud kopiëren uitgeschakeld